Sukob navijača, najmanje jedna osoba povrijeđena

7EC5EC1F 070D 47EE 8B9C A6B3EB7D059E

Više desetina huligana se sukobilo danas oko 14:30 sati u Mostaru kod bivšeg hotela Ero, a u masovnoj tučnjavi je povrijeđena najmanje jedna osoba.

U fizičkom obračunu učestvovalo je skoro pedesetak osoba, koji su se tukli palicama. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova HNK Ljudevit Marić je potvrdio za Klix.ba i da su se nepoznate osobe međusobno gađale pirotehnikom i kamenicama.

Sudeći prema fotografijama sa mjesta incidenta, oštećeni su mnogi objekti i izlozi, a na nekim mjestima na ulici se može vidjeti i krv.

Policija je odmah intervenisala i blokirala šire mjesto sukoba te pokušava situaciju staviti pod kontrolu. Kako je naveo Marić, policija osigurava područje.

Na mjesto incidenta je stigla i Hitna medicinska pomoć koja je najmanje jednu osobu prevezla u mostarsku bolnicu, a policija obilazi zdravstvene ustanove kako bi utvrdila broj povrijeđenih.

Sporni grafit (Foto: G. Š./Klix.ba)
Sporni grafit (Foto: G. Š./Klix.ba)

Kako doznajemo od svjedoka na mjestu događaja, sukob navijača Veleža i Zrinjskog se dogodio zbog grafita. Navodno su navijači HŠK Zrinjskog u neposrednoj blizini mjesta gdje je došlo do tučnjave, crtali grafit.

8899FD35 ACAE 4FAD B1EE 0A2F0CA8E80D

Navodno su prvo grafit namjeravali crtati navijači Veleža, da bi danas na isti zid došli navijači Zrinjskog. Epilog možete vidjeti na fotografijama.