Sulejman Tihić se vratio u Bosnu i Hercegovinu

sulejman-tihic_270494S1

Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon hirurškog zahvata u Heidelbergu, vratio se u Bosnu i Hercegovinu, prenosi Agencija Fena. 

“Zahvaljujemo svim institucijama, zvaničnicima i prijateljima koji su tome doprinijeli. Prvnstveno smo zahvalni prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, šefu Klinike za ortopediju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, za formiranje i predsjedavanje ljekarskim konzilijem. Zahvaljujemo članovima Konzilija – ljekarima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i profesorima Medicinskog fakulteta, direktoru KCUS dr. Damiru Aganoviću i osoblju Klinike za Ortopediju na kojoj je predsjednik SDA bio smješten tokom boravka u Kliničkom centru u Sarajevu, te prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, ministru zdravstva u Vladi Federacije BiH”, prenosi se iz saopćenja SDA. 

Tokom prethodnih petnaest dana koje je proveo u bolnici, Sulejmanu Tihiću mnogi su nudili pomoć, kako od prijatelja, do kolega, zvaničnika, ali i same porodice. 

“Posebno smo zahvalni ministru vanjskih poslova Republike Turske Ahmetu Davutogluu koji je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Tihićem prenio svoje, te želje premijera Erdogana i predsjednika Gula za njegov brzi oporavak, te u ime Vlade svoje zemlje iskazao spremnost za svaki vid podrške koji bi evetualno u tome bio potreban”, dodaje Služba za odnose s javnošću SDA.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE