Suljagić: 300 metara od moje kuće policijski punkt, dovukli su transportere, Despote, i sad mi kao treba da se prepadnemo

Suljagić: 300 metara od moje kuće policijski punkt, dovukli su transportere, Despote, i sad mi kao treba da se prepadnemo

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na mreži X gdje je objavio da je na udaljenosti 300 metara od njegove kuće postavljen policijski punkt.

“Kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade Rs. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje. Mi sad, kao, treba da se prepadnemo”, napisao je Suljagić.

Također, kako javlja reporter N1, u Srebrenici su primjećeni i pripadnici policije.

Danas se u Generalnoj skupštini UN-a razmatra Rezolucija o genocidu u Srebrenici, a tokom dana će u Srebrenici biti održana sjednica Vlade RS.

Podsjećamo, Rezolucija o genocidu u Srebrenici danas će se naći na sjednici Generalne skupštine i to u okviru teme “Kultura mira”.

Brojne države izrazile su želju da budu kosponzori rezolucije, a prema posljednjim informacijama taj broj popeo se na 38 država. Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine već nekoliko dana su u New Yorku gdje sa ambasadorom BiH pri UN-u Zlatkom Lagumdžijom obavljaju niz razgovora s predstavnicima zemalja povodom rezolucije o Srebrenici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica