SULJAGIĆ: Bakire, dosta je demagogije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Tobožnje pismo koje je trenutni član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka Bakir Izetbegović uputio Centralnoj izbornoj komisiji BiH sa zahtjevom da se svim građanima Distrikta Brčko omogući pravo glasa, najobičnije je bacanje prašine u oči građanima ove zemlje – izjavio je Emir Suljagić, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH.

– Uzdajući se u to da smo baš svi kratke pameti, Bakir Izetbegović je previdio činjenicu da su svi poslanici SDA u državnom parlamentu, sa časnim izuzetkom Šemsudina Mehmedovića, glasali za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana BiH, koji danas sprječava desetke hiljada građana Distrikta Brčko da iskoriste svoje aktivno biračko pravo – istakao je Suljagić.

ČITAJ JOŠ:  Da vas četiri naredne godine kradu vaši, samo ste to i tražili

U prilog tome i u prilog ovog saopćenja je, kaže, zapisnik glasanja sa 20. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održane 2. februara 2012. godine i 13. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, održane 29. februara 2012. godine.

– Bakira još jedanput pozivam da preuzme odgovornost za sve što se događalo u protekle četiri godine umjesto što obmanjuje građane BiH – kazao je Suljagić, saopćeno je iz Demokratske fronte- Željko Komšić.

(Fena)

072INFO TV