Suljagić: Memorijalni centar neće pasti u ruke onih od čijeg je dodira sve uvehnulo

Suljagić: Memorijalni centar neće pasti u ruke onih od čijeg je dodira sve uvehnulo

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se na društvenim mrežama, a u objavi se osvrnuo na stanje u kojem je našao Memorijalni centar. 

Kazao je da je našao ruševinu u svakom smislu, te da je sve bilo na ivici kolapsa. 

– Zaposlenici u MCS-u su bili prepušteni sami sebi, duboko deprimirani. Neću navoditi sve što smo zajedno, ponavljam, zajedno uradili. Oni koji su bili odgovorni za takvo stanje nazivaju Memorijalni centar “svetinjom”, ali nisu mrdnuli ni prstom da nešto promijene. Svi oni su tu i pitaju se već decenijama  Izuzmemo li njihovu imovinu u Srebrenici, Vogošći i Ilijašu, ne postoji apsolutno nijedan drugi trag njihovog angažmana u Srebrenici – kazao je Suljagić. 

Osvrnuo se i na one koji su uništili sve što su dotakli u Srebrenici, koji su počeli bacati oko na Memorijalni centar. 

– Stvari su otišle tako daleko da sam posljednjih sedmica izložen uvredama i prijetnjama više od tobožnjih “mojih” nego od fan kluba Ratka Mladića.

Ono što svima mogu obećati je da Memorijalni centar Srebrenica neće biti privatna prćija provincijalaca od čijeg je dodira sve uvehnulo. Ne postoji cijena koju nisam spreman platiti da to osiguram – napisao je Emir Suljagić u objavi na društvenim mrežama. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica