Suljagić odgovorio Dodiku: Tvoje prisustvo u mezarju u Potočarima je uvreda za mrtve. Kapije će biti zatvorene

Suljagić odgovorio Dodiku: Tvoje prisustvo u mezarju u Potočarima je uvreda za mrtve. Kapije će biti zatvorene

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik najavio je jučer da će Vlada RS održati sjednicu u Srebrenici 2. maja kada je trebala biti održana i sjednica Generalne skuštine Ujedinjenih nacija na kojoj je predmet glasanja trebala biti i rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Dodik je izjavio i da je delegacija RS spremna otići u Memorijalni centar u Potočarima kako bi položila cvijeće i odala počast žrtvama zločina, a potom je ponovo negirao genocid kazavši da se u Srebrenici desio zlločin.

Na njegove izjave reagirao je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

“Bez ikakve potrebe da pridajem pažnju nastojanjima Milorada Dodika, drugog maja je neradni dan. Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene. Nakon silnih uvreda izrečenih na njihov račun, njegovo prisustvo u mezarju je uvreda za mrtve. I neradnim i radnim danima”, naveo je Suljagić na X-u.

Podsjetimo, Generalna skupština UN-a je 2. maja trebalo da glasa o rezoluciji, ali je glasanje odgođeno. Ovo je drugi put da se glasanje o rezoluciji pomjera, prvi put je glasanje trebalo biti 27. aprila, pa je pomjereno za 2. maj.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica