Sumnja se na ubistvo: Dvojica dječaka odveli policiju do mrtvih tijela majke i sestre

U bečkom stambenom okrugu Mariahilf u stanu u ulici Molardgase austrijska je policija jučer pronašla dva mrtva ženska tijela: 32-godišnje žene i njezine 14-godišnje kćeri. 

Kako je izvijestila u petak policija, dvojice braće od 7 i 9 godina starosti došla su u četvrtak poslijepodne sami u doktorsku ordinaciju za očne bolesti. Kada je doktorica vidjela da su dječaci sami, bez nadzora njihove majke, to joj je bilo sumnjivo, te je odmah pozvala policiju.

Sumnja se na dvostruko ubistvo

Dječaci su policajce potom odveli do svoga stana. Kada je policija negdje oko 17:15 sati ušla u stan, primijetila je da je stan otključan i isprva nikoga nisu vidjeli. Jedino je spavaća soba bila zaključana. Kada su je uspjeli otključati, naišli su na jeziv prizor: dva mrtva ženska tijela.

Glasnogovornik policije Markus Ditrih (Dittrich) je rekao Austrijskoj novinskoj agenciji (APA) kako se “sumnja na ubistvo”, po onome što je policija zatekla u stanu. Uzrok smrti i kako je i zašto do nje došlo sada su predmet Državnog ureda kriminalističke policije u Beču, koji je preuzeo istragu. To su vijesti od danas prijepodne. 

Osumnjičen 49-godišnji Tunižanin

Više vijesti o navedenom slučaju danas je poslijepodne prenio austrijski dnevni list Kronen Zeitung, koji piše kako je policija u potrazi za 49-godišnjim Tunižaninom, koji je bio prijatelj i navodno živio s ubijenom 32-godišnjom ženom, inače mađarskom državljankom. Na adresi, na kojoj je prijavljen, policija nije pronašla osumnjičenog 49-godišnjaka. Za sada mu se gubi svaki trag.

Djeca su policiji rekla da su ga zadnji put vidjela u srijedu navečer. I da ga u četvrtak ujutro kada su se probudili nisu više vidjeli. Dakle, kako pišu mediji, dječaci su u četvrtak do kasno poslijepodne dok nisu otišli u doktorsku ordinaciju, bili prepušteni sami sebi. O dječacima trenutačno brine bečki Centar za krizne intervencije. Nadležni organi vlasti naredili su obdukciju, koja je u toku, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti dviju mrtvih ženskih tijela, piše bečki Krone. Ali i bez obdukcije mediji već pišu o sumnji u dvostruko ubistvo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE