AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Jutros je po kotlinama Bosne bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -4 stepena, Bugojno i Srebrenica -2, Jajce -1, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0, Doboj i Tuzla 1, Drvar, Ivan-sedlo, Sarajevo i Zvornik 2, Gradačac, Grude i Široki Brijeg 4, Mostar i Trebinje 5, Neum 9, Bihać 12 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, po kotlinama u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni.

U Sarajevu magla i niska oblačnost u jutarnjim satima. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale. Nešto duže zadržavanje magle u centralnim i istočnim područjima, može kod osjetljivih osoba uzrokovati umjerene poteškoće. Preporučljivo je adekvatno se odjenuti u jutarnjim satima.

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 4. 2.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni.

ZA 5.02.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

ZA 6.02.2021 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15, na jugu i sjeveru koji stepen i viša, najavljeno je i Federalno hidrometeorološkog zavoda.