Portal 072info

Supruga ga otjerala na sudar sa drugom ženom! To je bio najbolji potez u njegovom životu…

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!
Ljudi često misle da se ljubav prema bližnjima podrazumijeva i da oni jednostavno znaju da ih volimo. Donosimo vam jednu dirljivu priču o tome koliko je važno pokazati ljubav koju gajimo prema nekome, jer možda nećemo imati drugu šansu.

Mnogi od nas su na bolan način, prekasno, shvatili smisao izreke “Ne umiješ da cijeniš, sve dok to ne izgubiš“. Tako i ovaj muškarac umalo što nije napravio grešku zbog koje bi se kajao čitavog života. 

No, imao je uz sebe pravu osobu koja će ga izvesti na pravi put. Ovo je njegova priča: 

Nakon 21 godine srećnog braka, moja supruga mi je predložila da izvedem drugu ženu na večeru i u bioskop. Štaviše, insistirala je na tome. 

“Ja te volim, ali i ona te voli i željela bi da provede vrijeme s tobom”, rekla je. 

Ta druga žena je moja majka koja je udovica već 19 godina. Budući da imam puno posla i troje djece, nemam vremena da je često posećujem. Te večeri, pozvao sam je da izađemo, a ona me je upitala: “Šta nije u redu, jesi li dobro?” Odgovorio sam da samo želim da joj posvetim malo vremena, a ona je rekla “da, to bih veoma volela”. 

Kada sam došao kolima po nju, u petak poslije posla, bio sam prilično nervozan. Sredila je frizuru i obukla haljinu koju nosila kad je posljednji put proslavljala godišnjicu braka. Bila je nasmijana i zračila je poput anđela. 

“Rekla sam drugaricama da me sin izvodi večeras i bile su oduševljene, neće moći da dočekaju da im pričam kako je bilo”, počela je razgovor zadovoljno. 

Stigli smo u jedan bioskop-restoran, ne naročito elegantan, ali lijep i udoban. Mama me je uhvatila pod ruku kao da je prva dama i tako smo ušetali unutra. Sjeli smo i uzeli meni, međutim, ona nije mogla da pročita sitna slova. Prisjetila se vremena kad je ona meni morala da čita šta piše na jelovniku, a ja sam bio srećan što mogu da joj uzvratim na ovaj način. 

Tokom večere smo razgovarali o tome šta nam se dešava u životu, prisjećali se raznih doživljaja, pa smo propustili skoro cio film. Kad sam je vratio kući rekla je da će izaći sa mnom ponovo, ali samo ako joj dozvolim da ona izvede mene. Naravno, pristao sam. 

Kad sam stigao kući, supruga me je pitala kako sam se proveo i, kad sam razmislio, shvatio sam da mi je bilo jako lijepo, bolje nego što sam mogao da zamislim. Nekoliko dana kasnije majka je umrla od srčanog udara. Desilo se iznenada, ništa nisam mogao da uradim da joj pomognem. 

Poslije nekog vremena dobio sam pismo iz restorana u kom smo bili one večeri. Unutra je bila priznanica s unaprijed plaćenom rezervacijom za dvije osobe. 

“Nisam sigurna da ću biti tu, platila sam dvije večere, za tebe i tvoju ženu. Nikada nećeš saznati koliko mi je značilo ono veče. Voli te tvoja mama”, pisalo je u poruci. 

Tada sam shvatio koliko je bitno provoditi vrijeme s voljenim osobama i pokazati im koliko ih volimo. Ništa na svijetu nije važnije od porodice.

 

cafe.ba

Podijelite članak