96F1B354 8340 4C71 BB33 33A9C23A5E98
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Prošlo je više od dvije godine kako su u strašnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuli Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić. Do sada nije bilo ni jedno sudsko ročište Turčinu koji je izazvao tragediju jer je već nekoliko puta odgađano.

FIXGEHALT

Ovih dana mediji koji su se prijavili da prate uživo pomenuto suđenje dobili su pismeno obavještenje da će suđenje zvanično početi 20. januara 2022. godine.

Tim povodom kontaktirali smo Ružicu Kerić udovicu Mirsada Kerića.

-Ja sam sada zaista ljuta, zvala sam sve redom, pa sam došla i do glavnog sudije, a on mi je rekao da bi suđenje trebalo da bude u septembru ili oktobru. Sada sam baš opet šokirana što su pomjerili suđenje, a posebno sam ljuta što su tu informaciju prvo dobili mediji, a ne porodice nastradalih. Ali, ne smijem previše da se nerviram, ipak ja imam troje djece na koje moram da mislim da ih pazim. Ja danas više nikome ne vjerujem ni sudu ni policiji. Ja sam odlučila da sa Državnog suda idem na Viši sud. Ja imam neke stvari koje želim da istražim. Neću nikoga da optužujem bez dokaza, ali ću zahtjevati od javnih tužioca da istražuju.

LIDER