Supruga nasmrt pretukla bušilicom, u zatvoru provela manje od 10 godina

Kajem se, nisam htjela da ga ubijem bušilicom, već samo da ga uplašim – plačući je svojevremeno govorila pred Višim sudom u Beogradu Sabin Marić, državljanka Obale Slonovače, koja je osuđena da je 2013. godine ubila supruga Branka Marića (39) u iznajmljenom stanu na Banovom brdu.

Zbog zločina je osuđena na 11 godina robije, ali je ta kazna smanjena, pa je ona u junu ove godine izašla iz zatvora.

Postupak se vodio u Višem sudu u Beogradu, a krajem maja je donijeta odluka kojom je usvojena molba za njeno puštanje na uslovni otpust.

Podsjećanja radi, ubistvo se dogodio 29. januara 2013. godine u iznajmljenom stanu u Ulici Petra Lekovića 90 u kom su živjeli, a otkrila ga je bebisiterka koja je čuvala njihovo dvoje dijece, prenosi “Blic.rs“.

Utvrđeno je da je Sabin, nasmrt izudarala Branka bušilicom po glavi.

Prvostepenom presudom Višeg suda, bila je osuđena na 15 godina zatvora, ali je Apelacija kaznu umanjila za četiri godine.

Suđenja su svojevremeno prekidana zbog njenog lošeg stanja, a često je plakala tokom iznošenja odbrane kada bi govorila o braku i ubistvu. Tvrdila je da nije imala namjeru da ubije supruga.

Prema navodima, njih dvoje su neko vrijeme imali problema, a ona je i često verbalno zlostavljana. Samom ubistvu je prethodila žustra svađa, nakon čega je Marićeva uzela bušilicu i Branka udarala po glavi, a zatim digla ruku i na sebe.

“Bila sam depresivna, nije više obraćao pažnju na mene i djecu. Bušilicom sam htjela da ga udarim samo po ruci”, plačući je na sudu govorila Marićeva.

Detaljno je ispričala kako su se ona i Branko upoznali osam godina ranije, kako su živjeli, ali i kad su počeli problemi i to po rođenju prvog sina. 

Kazala je da je suprug počeo da je maltretira i da je najviše vremena provodio van kuće, pravdajući se poslom, pošto je kao zaposleni pri Ujedinjenim nacijama bio u Sudanu.

Kobne večeri, Sabin je navodno pokušala još jednom da razgovara sa Brankom, pa je tražila da joj kaže zašto je maltretira i vređa. Kako je kazala on joj ništa nije odgovorio.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE