na 32
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Suzana Jovanović, pjevačica i supruga saše Popovića od nedavno je “teža” za 15 miliona eura, ali nije uvijek bila bogata.

Pjevačica je priznala da je zarađivala još u osnovnoj školi, kao i da je je kao diete zapjevala na jednoj svadbi.

– Profesor muzičkog je prvi primijetio moj talenat. Bila sam najgrlatija i najglasnija u horu, a nakon toga sam krenula i kao solista, ali sa horskom podrškom iza sebe. Stalno sam u školi govorila ‘Vidjećete vi, ja ću biti poznata’, ne znam ni sama zašto sam to isticala. Sa petnaest godina sam krenula da nastupam po Domovima kulture, igrala sam i u folkloru. Bila sam svestrana, sve što je bilo vezano za muziku ja sam voljela– rekla je Suzana i dodala:

– Jednoga dana komšije su pravile svadbu i pozvali su me da dođem kao gost i da malo pjevam. Ja djevojčurak, dijete, pun šator gostiju, tu su i muzičari i pjevačica, a ja sam tad znala samo deset pjesama. Odmah sam rekla orkestru da mi niko ništa ne naručuje, jer nisam znala više. Sjećam se da sam toliko bakšiša uzela da su mi poslje muzičari rekli ‘Pa zašto smo mi došli ovdje?’. Na kraju smo podijelili bakšiš i svi su bili oduševljeni. Od tada je sve krenulo što se tiče mog pjevačkog poziva- prisjetila se Suzana.