Supružnici iz Britanije napustili poslove, sina ispisali iz škole i krenuli na put oko svijeta

3 1

Supružnici iz Velike Britanije prodali su sve što imaju, sa 150.000 funti htjeli su da obiđu svijet, a onda ih je zaustavila pandemija.

Učiteljica Kloi (Khloe) i informatičar Džej Hamond (Jay Hammond) prvo su u februaru prošle godine dali otkaze na stalnim i sigurnim radnim mjestima, zatim su prodali sve što su posjedovali i ispisali sina Olivera  iz škole, da bi na kraju svega s iznosom od 150.000 funti krenuli u avanturu života – na put oko svijeta.

https://www.instagram.com/p/CNbDlFqM2b9/?utm_source=ig_embed

– Bili smo vrlo mladi kad smo dobili dijete i logičan sljedeći korak nakon roditeljstva bio je započeti štednju i osigurati stabilan dom. Međutim, nakon što smo u proljeće 2019. uzeli mjesec dana odmora kako bismo istražili i upoznali jugoistočnu Aziju, potpuno nas je obuzela ‘putnička groznica’ – odlučili smo da želimo stalno da putujemo, zbog čega je naša želja za kupovinom vlastite kuće do daljnjega stavljena na čekanje – kažu supružnici.

Par je sljedećih godinu dana proveo smišljajući kako ostvariti svoj san. Na šest mjeseci preselili su se kod Kloinih roditelja kako bi na iznajmljivanju stana uštedjeli što više novca. Prodali su sve osim nekoliko sentimentalnih predmeta, a Džeju je, otkrivaju, bilo naročito teško da se zauvijek oprosti od omiljenog računara i igrica.

https://www.instagram.com/p/CH2KjnPFsEt/?utm_source=ig_embed

Nakon nekoliko frustrirajućih mjeseci koje su morali da provedu u lockdownu u Velikoj Britaniji, odlučili su barem da putuju Evropom.

IZVORAvaz
Prethodni članakBožić i Kulina ogradili se od dijela izjave guvernera CBBiH Senada Softića zbog političkih stavova
Sljedeći članakSjećate li se igre “vruće – hladno”: Evo kako ćete uvijek znati gdje su vam ključevi