Surova realnost u Čeliku: Bez ugovora 17 igrača

Nogometaši zeničkog Čelika su na oproštaju od Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Mladost u Doboju kod Kaknja (3:0).

Terenska nadmoć u skoro svih 90 minuta utakmice posljednjeg kola Lige za opstanak rezultirala je drugom gostujućom, a ukupno osmom pobjedom u prvenstvu, što je bilo nedovoljno da i naredne godine igraju u elitnom razredu bh. nogometa. „Crno-crveni“ će naredne sezone prvi put u poslijeratnoj historiji igrati u nižem rangu.

Pred rukovodstvom Čelika u narednim danima slijedi veliki posao jer je većini igrača s posljednjim kolom Lige za opstanak istekao ugovor ili im istječe u narednim danima.

Na tom spisku se uz članove stručnog štaba nalaze i golmani Matej Marković i Fikret Karajbić, kao i Boris Pandža, Tin Karamatić, Dino Bevab, Toni Livančić, Hrustan Kadrić, Armin Duvnjak, Paskal Okoli, Josip Šantić, Ognjen Đelmić, Jusuf Čelik, Nemanja Anđušić, Dino Ćemalović, Žerman Kuadio (Germain), Stevo Nikolić i Marin Jurina.

Avaz.ba

Copy
Prethodni članakUPOZORENJE JAVNOSTI: Ko garantuje zdravlje građanima radi poliester cijevi za ugradnju na projektu “Plava voda”
Sljedeći članakObilježena druga godišnjica smrti bivšeg gradonačelnika, Husejina Smajlovića