Sušić: Biće velika borba za 2. mjesto, ali imamo realne šanse za plasman u osminu finala

Podijelite vijest

safet susicDanas je održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je prisustvovao i selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić.

“U obzir dolaze igrači koji su igrali u kvalifikacijama. Kada bi vi pravili spisak pogodili bi 20 igrača, imam i ja dvije tri dileme, koje ću riješiti tek za 14 dana. Do 5. maja se neće znati spisak, moram vidjeti ko će da igra ova dva vikenda. Konkurencija je mnogo veća nego prije, pojavili su se novi igrači koji mnogo znače za našu reprezentaciju i neki mogu izgubiti mjesto na spisku od 23 igrača”, istkao je Sušić

“Uvijek sam govorio da mi forma nije toliko važna. Može neko danas biti u vrhunskoj formi, a da u junu budu u lošoj formi. Važno mi je da svi budu zdravi. Problem jedini je Mujdža, njegovo stanje se poboljšava, ali nije igrao u posljednje vrijeme. Neki igrači su ispod svojih mogućnosti, tu mislim na Ibiševića i Hajrovića, no imamo mjesec dana priprema i oni me ne brinu”, dodao je Sušić.

Selektor našeg nacionalnog tima vjeruje da se možemo plasirati u narednu fazu takmičenja.

“Imam dosta informacija o Nigeriji i Iranu. Gledat ću neke njihove utakmice, no i dan nakon naše utakmice s Argentinom oni igraju međusobno i pogledat ću tu utakmicu. Najvažnije je da ih tad vidim jer oni što su igrali prije par mjeseci možda i neće igrati protiv nas. Argentina je jedan od favorita Mundijala, Nigerija ima dobrih fudbalera, a Iran nismo nikad pobijedili. Biće velika borba za 2. mjesto, ali smatram da imamo realne šanse za plasman u osminu finala”, kaže Sušić.