Portal 072info

Sušić: Nema šanse da Halilović ide u Brazil!

Alen_Halilovi__527500S1

Selektor BiH odbacio mogućnost da se Dinamov Alen Halilović nađe na spisku putnika za Brazil. Sinovac Tino Sven Sušić uskoro debituje za “zmajeve”?

Selektor “zmajeva” Safet Sušić gostujući na TV Face najavio neka nova imena u reprezentaciji BiH i definitivno odbacio mogućnost da zvijezda zagrebačkog Dinama zaigra na BiH za reprezentaciju BiH.

“On još nije odigrao utakmicu za Hrvatsku, zvaničnu, kvalifikacionu utakmicu, koja bi ga spriječila da promijeni fudbalsko državljanstvo. Ako momak želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, može se još uvijek predomisliti. Ali ako bi sada i htio, ne bi stigao za Brazil. Procedura je duga, traje nekoliko mjeseci. I mlad je to još momak, ne igra još u hrvatskoj reprezentaciji, a nije standardan, nezamjenljiv u svom klubu, rekao je Sušić.

Alen Halilović neće bar još neko vrijeme zaigrati za BiH, ali hoće neki drugi.

Reprezentacija BiH će 5. marta u Insbruku igrati prijateljsku utakmicu sa Egiptom, a Pape najavljuje da će biti promjena u sastavu.

“Možda budu dva nova imena. Veteran Elvir Rahimić i mladi Adnan Zahirović ne igraju u svojim klubovima; Rahimić nikako a Zahirović povremeno. No na njihovim smo pozicijama, defenzivni su vezni, najtanji. Stopera imam čak i viška, o napadu je dovoljno reći Džeko i Ibišević. Razmišljam ipak o dva nova igrača koji igraju na poziciji defenzivnog veznog i ako budu dobro igrali u svojim klubovima možda ih i pozovem”, rekao je Sušić.

Na pitanje voditelja koja su to dvojica, Sušić je otkrio da je jedan od njih njegov sinovac Sven Tino Sušić, koji je nedavno dobio pasoš BiH.

“Jedan je Anel Hadžić, igrao je ranije u Ridu, sada je u Šturmu iz Graca, dobio je sve potrebne dozvole. Gledao sam ga i imam i detaljne informacije o njegovim igrama. Drugi je Tino Sven Sušić iz Hajduka. I njega sam gledao, može odgovoriti mojim zahtjevima, ali samo pod jednim uslovom – ako nastavi s dobrim igrama u redovima Hajduka”, otkrio je Sušić.

Podijelite članak