AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

HAIFA, 15. novembra (FENA) – Mi smo ekipa koja igra da pobjedi. Sutra ćemo izaći na teren da pokušamo pobijediti Izrael, ali neće biti lako – rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije u Haifi.

Reprezentacija BiH sutra će u 20.45 sati na stadionu ”Sammy Ofer” igrati kvalifikacioni susret protiv Izraela u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Sušić je naglasio da nastup Asmira Begovića nije upitan, te da mu je što se sastava tiče ostala samo jedna dilema koju će sutra riješiti.

– Sutra će na teren izaći devet igrača koji su igrali na SP-u protiv Argentine. Tim s takvim igračima je izuzetno kvalitetan i siguran sam da ćemo igrati odlično. Nije me strah utakmice, vidio sam koliku želju imaju moji igrači. Vjerujem da možemo do povoljnog rezultata koji će razočarati sve koji jedva čekaju loš rezultat reprezentacije BiH – naglasio je Sušić.

Dodao je zna sve o Izraelu koji je dobra reprezentacija, te da BiH i s remijem ostaje u utrci za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Medijima se obratio i veznjak bh. tima Miralem Pjanić koji ističe da ne osjeća veliki pritisak, kao i da je motivacija u ekipi na visokom nivou.

– Desetkovani smo povredama, ali motivacija u timu je na visokom nivou i želimo osvojiti sva tri boda. Ako u narednim susretima ne budemo pobjeđivali, teško da ćemo se plasirati na evropsko prvenstvo. Vjerujemo u dobar rezultat – zaključio je Pjanić.

Fena