Sušić odlučio više pažnje posvetiti razgovoru i posjetama reprezentativcima

elektor nogometne selekcije BiH Safet Sušić odlučio je više pažnje posvetiti razgovoru i posjetama reprezentativcima, kako bi lično osjetio njihov puls, a prva u nizu posjeta biće ona u Englesku, gdje će tokom dana posjetiti trojicu zmajeva – Edina Džeku, Asmira Begovića i Muhameda Bešića, koji je nedavno potpisao za Everton, piše Goal.com.

Stoke, Liverpool i Manchester su veoma blizu, te će selektor svu trojicu reprezentativaca okupiti na zajedničkoj večeri, na kojoj će vjerovatno razgovarati o predstojećim kvalifikacijama.

“Džeko, Bešić i Begović su praktično bez konkurencije u reprezentaciji, a uz njih taj status ima još samo Miralem Pjanić i sasvim je normalno da razgovaram sa njima. Uz to, sva trojica su jako blizu i želim iskoristiti priliku da se vidimo prije okupljanja”, kazao je Sušić, koji još dvoji da li će ostati u Londonu, kako bi u nedjelju. 10. avgusta, pogledao meč između Arsenala i Manchester Citya, ili će putovati nazad u Francusku, gdje ima namjeru pogledati Sanjina Prcića, za kojeg je najavio poziv za prijateljski meč protiv Lihtenštajna u septembru.

“Planiram obilazak mnogih igrača, kako se u budućnosti više ne bi dešavali nesporazumi u komunikaciji, a sasvim je normalno da startam od najboljih”, kazao je Sušić, koji će spisak za prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštanja u Tuzli, odnosno kvalifikacijsku za meč protiv Kipra, objaviti 20. avgusta.

Vijesti.ba