Portal 072info

Sušić: Šansa da vidimo koliko smo jaki

safet-susic

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak igrača koje je pozvao za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Argentine.

Nogometaši BiH igrat će protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, a po Sušićevim riječima, dobar rezultat bi mnogo značio za njegovu ekipu.

“Igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima najboljeg igrača na svijetu i svakako je da bi nam puno značio dobar rezultat, što bi bio i nekakav minimalan poraz, uz naš dobar otpor. Ipak se radi o jednom od favorita za titulu svjetskog prvaka”, kazao je selektor Sušić.

“Ovo jeste prilika da vidimo koliko se možemo nositi s ovakvim reprezentacijama, zbog čega sam i želio da oni zaigraju u najjačem sastavu. Istina da oni tri dana prije naše utakmice igraju s Paragvajem ali se nadam da će protiv nas svi da igraju”, dodao je selektor bh. tima.

Odlučio je pozvati 18 igrača, a sa spiska koje je pozivao za posljednja dva meča u kvalifikacijama izostavio je četiri nogometaša. Navodi da mu za prijateljski susret nije potreban veći broj igrača te da ne planira praviti veliki broj izmjena.

“U pitanju je samo jedna utakmica i mislim da je 18 igrača sasvim dovoljno za provjeru s Argentinom. Nema potrebe da vodim tri golmana te je sa spiska otpao Asmir Avdukić. Ostali igrači koje sam izostavio ne igraju u svojim klubovima ili igraju vrlo malo. Kažem, odlučio sam se za igrače koji su spremni”, izjavio je Sušić, koji je u odnosu na prošli spisak, osim Avdukića, izostavio Pandžu, Stevanovića i Rahimića.

Dodao je da očekuje veliki broj navijača bh. reprezentacije u St. Louisu.

“Igramo u gradu gdje živi najveći broj naših ljudi. Čuo sam da su još prije mjesec dana sve ulaznice “planule” i da neće više biti moguće doći do karte. Pun stadion i veliki protivnik, tu su svi uslovi da se dobro odigra”, kazao je Sušić, koji je nedavno izjavio da njegovi igrači moraju početi da pobjeđuju velike ekipe da bi se svrstali u red najboljih reprezentacija.

Susret BiH – Argentina igra se 18. novembra u 19.30 sati po lokalnom vremenu, na stadionu Busch u St. Louisu.

federalna.ba/Fena

Podijelite članak