Portal 072info

Sušić spominje 26 imena: Dvojica se javno nude, ”najtraženiji” ne razmišlja

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Uža lista kandidata za nasljednika Safeta Sušića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine bit će poznata početkom decembra. Listu kandidata će sastaviti petočlana komisija, a neki od eventualnih selektora našeg nacionalnog tima već su javno izrazili želju da naslijede Papeta.

Meša Baždarević je kazao kako bi bio ponosan da bude selektor svoje domovine, dok je i Robert Prosinečki spreman razgovarati sa čelnicima NFSBiH te da ne bi imao ništa protiv preuzimanja selektorske funkcije.

Javnost u BiH bi za selektora najradije Vahida Halilhodžića, ipak ”najtraženiji” i možda trenutno najomiljeniji stručnjak u našoj zemlji trenutno ne razmišlja o preuzimanju vruće stolice.

Sada već bivši selektor vjeruje da će formirana komisija donijetu pravu odluku spomenuvši kako je u opticaju čak 26 imena.

”Nadam se da će predsjednik i članovi Izvršnog odbora donijeti dobru odluku kada budu birali novog selektora. Čak se spominjala i cifra od nekih 26 ljudi, a nije lako izabrati nekog od tog broja, ali donijet će već pravu odluku”, riječi su Sušića.

Sc
 
Podijelite članak