Portal 072info

Suspendovan policijski službenik

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 28.05.2015. godine, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut je donio rješenje kojim je suspendovao policijskog službenika Policijske stanice Zavidovići, inicijala V.N., do okončanja krivičnog ili disciplinskog postupka.

Odluka o predmetnoj suspenziji je donesena nakon što su službenici Jedinice za profesionalne standarade, koji su u otvorenom internom postupku, odnosno istrazi, vršili određene provjere po anonimnoj predstavci podnesenoj protiv navedenog službenika, došli do određenih saznanja da je službenik V.N. počinio težu povredu službene dužnosti, te da bi ugled službe bio znatno narušen ukoliko bi isti nastavio sa radom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je u prvoj fazi interne istrage utvrđeno, prijavljeni službenik je u proteklom periodu obavljajući poslove policijskog službenika imao neprimjerene kontakte sa licima i poduzimao nezakonite radnje, kršeći važeće zakonske propise i Etički kodeks policijskih službenika.

Postupak dokumentovanja i dokazivanja eventualnih krivičnih djela se nastavlja, kao i unutrašnja istraga otvorena zbog prijave neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja navedenog policijskog službenika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Želimo da naglasimo da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona svakodnevno poduzima intenzivne mjere i radnje na otkrivanju i sankcionisanju korupcije i nesavjesnog rada policijskih službenika, te je odlučna i opredjeljena u borbi protiv svih vidova korupcije i organizovanog kriminala.

Cilj nam je da imamo visoko moralne, časne i profesionalne policijske službenike koji će dosljednom primjenom zakonskih propisa štititi naše građane, kao i sistem vladavine prava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naznačene aktivnosti su potvrda navedenog i ova Uprava policije će oštro reagovati na svaki slučaj koruptivnog djelovanja, utvrđene povrede službene dužnosti, kao i druge vidove nedozvoljenog ponašanja policijskih službenika.

Posebno se zahvaljujemo građanima na svim dostavljenim informacija, te izražavamo spremnost da provjerimo svaku dojavu i prijavu građana o neprimjerenom ponašanju policijskih službenika. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME