Suspendovan Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar je suspendovan, saznaje Klix.ba. Odluka je ovo unutrašnje istrage koju je sproveo FUP.

Odluku je donio v.d. direktora FUP-a Ensad Korman na zahtjev resornog ministra Aljoše Čampare. Do okončanja suspenzije Čegara će na poziciji šefa uniformisane policije FUP-a zamijeniti Latif Kabaš.

Zoran Čegar, protiv kojeg se vodi istraga i zbog fizičkog napada na radnika na parkingu u Sarajevu, je prošle sedmice nasrnuo i prijetio novinarki CIN-a ispred suda u Dubrovniku gdje mu je počelo suđenje jer je optužen za prevaru.

Razlog za nove prijetnje je istraživačka priča koju su novinari objavili povodom sumnjivih poslova ovog visokorangiranog policijskog službenika.

Iz FUP-a su prošle sedmice pod pritiskom javnosti saopćili da je pokrenuta “interna istraga koja će biti sprovedena u najkraćem mogućem roku” te pozvali na presumpciju nevinosti.

O posljednjem agresivnom ponašanju Čegara se čulo i izvan granica BiH pa je više europarlamentaraca otvorenim pismom oštro osudilo njegove izljeve bijesa te su pozvali Evropsku komisiju da također osudi ovaj čin i da zatraži zaštitu novinara.

GODISNJICA
MARKETING