U SUSRET BRAZILU: Upriličena promocija knjge ‘Sportskivremeplov.ba’ Muhameda Bikića (FOTO)

U SUSRET BRAZILU: Upriličena promocija knjge ‘Sportskivremeplov.ba’ Muhameda Bikića (FOTO)

IMG_2046

Sportskivremeplov.ba naziv je prvog izdanja knjige Muhameda Bikića čija je promocija upriličena večeras u prostorijama Opće biblioteke kojoj je prisustvovao veliki broj zeničke javnosti na čelu sa prvim čovjekom, načelnikom Husejinom Smajlovićem.

Prisutnim gostima obratili su se, pored promotora Haruna Bošnjaka, sam autor knjige Muhamed Bikić kao i neke od legendi bh. sporta poput Hamze Alića, Vlatka Glavaša i drugiH.

Ova knjiga pokazatelj je kako je Zenica imala uistinu sjajnih sportista, a vaja istaći kako je ovo prvo izdaje knjige, dok će drugo i treće izdanje obuhvatiti još dosta uspješnih sportista koji su ostavili traga u bh. sportu.

Gospodin Vlatko Glavaš, ime koje je spomenuto u ovoj knjizi, a koji je bio u počecima dio naše reprezentacije Bosne i Hercegovine obratio se prisutnima, prisjećajući se sa zadovoljstvom anegdota koje je proživljavao sa našom reprezentacijom.

“U ovoj knjizi napisane su sve lijepe stvari o ljudima koje su se našli u ovoj knjizi, a nadam se da će Muhamed i u drugim izdanjima u ovoj knjizi nastaviti da piše o velikim sportskim velikanima.” – kazao je gospodin Glavaš.

Na samom kraju promocije riječ više kazao je sam autor, Muhamed Bikić, kojem je ovo njegova treća knjiga koju je izdao.

“U knjizi je nekih 70ak priča u kojima su zastupljeni svi bosanskohercegovački sportisti, a moram kazati da mi je iznimno drago što je upravo iz Zenice krenuo ovaj uspješni put naše reprezentacije ka Brazilu. Knjiga ima doista mnogo priča, iako sam imao još priča koje sam htio objaviti, međutim, iz BuyBook-a su kazali da je ovo pravi trenutak da je objavim. Iako sam željno htio napisati još nekih priča, ipak će one morati da sačekaju drugo i treće izdanje. Mnogi sportisti se ne nalaze u ovoj prvoj knjizi, ali ona živi i trajat će dok ja živim, tako da ne bih volio da se ne naljute oni koji u njoj nisu spomenuti. Simbolika ove knjige jeste što sam pisao sa ljudima sa kojima sam se susretao, istina, postoje ljudi koje nisam poznavao ali sam uvijek nalazio neku nit sjećanja i detalja kako sam doživio one o kojima sam pisao. Knjiga je nastala na način kako sam ja doživljavao sport i utakmice, način na koji sam ih ja doživljavao još od Jugoslavije. Ona je bosanskohercegovačka, ali mnogi su prigovorili da je ona i projugoslovenačka čemu se ne protivim.” – kazao je autor.

Na kraju je još kazao da nas čekaju mnoge utakmice, te da će ova priča teći i Brazilom a što će donijeti nove dijelove. Kako je to bilo na promociji pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

 [flagallery gid=77] 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE