Portal 072info

Šut: Jako dobro vladamo situacijom kad su u pitanju paradžemati u ZDK-u, pokrivamo sva mjesta

Pokrivamo sva mjesta u kojima postoji paradžemat, a dosad smo bili pošteđeni onih koji se vraćaju sa stranih ratišta, kaže Semir Šut, policijski komesar ZDK-a

Šut je govorio o tome kako je nedavno u špijunskoj aferi SOA ili, kako je još nazivaju, vrbovanje selefija, a koje je Hrvatska provodila u BiH, objavljena informacija o mogućoj dostavi oružja iz Doboja u paradžemat Strnokos kod Stranjana u Zenici, te kakve su informacije o ovom slučaju.

– Po tom pitanju redovno razmjenjujemo informacije s Obavještajno-sigurnosnom agencijom, razmjenjujemo informacije sa državnim policijskim agencijama kad su u pitanju visokorizična mjesta i visokorizične sredine. To radimo generalno kad je u pitanju bilo kakav oblik ekstremizma i radikalizma, a što se tiče konkretnog slučaja, to je posao Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i mislim da su taj slučaj odradili korektno, da imaju odgovarajuće podatke. Ako im išta s terena bude trebalo, od MUP-a ZDK-a će dobiti informacije blagovremeno. Mi jako dobro vladamo situacijom kad su u pitanju paradžemati u ZDK-u. Pokrivamo sva mjesta na kojima povremeno ili stalno ima organizovan paradžemat, pojasnio je Šut.

OSLOBOĐENJE

Podijelite članak
  • 249
    Shares