Portal 072info

SUTRA DAN BEZ AUTOMOBILA Zenica obilježava Evropsku sedmicu mobilnosti

U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti Grad Zenica se priključuje velikoj kampanji mnogobronjih gradova Evrope koji učestvuju u ovom programu. Završni dan ovog programa je 22.09.2016. godne odvijat će se  pod nazivom “Dan bez automobila”. Za taj dan pozivamo sve javne ustanove i institucije da svedu upotrebu korištenja automobila na minimum.

Pozivaju se direktori, članovi uprava i ostali zaposlenici da taj dan ne koriste  automobile a da koriste druga prevozna sredstva kao sto su javni prevoz, bicikli ili pješacenje. 22.09.2016 godine u Školskoj ulici će biti obustavljen saobraćaj u vremenskom terminu od 12,00-16,00 sati.

Uz edukativne radionice koje će se odvijati na samoj ulici promovirat će se alternativni oblici mobilnosti. Organizovat će se promotivna vožnja biciklima.Kolona kreće u  13,00 sati iz Školske ulice preko Bulevara Eze Arnautovića, Bulevara Kralja Tvrtka  te ulicama Zmaja od Bosne, Aska Borica, Branilaca Bosne, Talića brda preko Bulevara Eze Arnautovića 
gdje  se ponovo vraća u Školsku ulicu uz nastavak programa.

Tehnički organizatori programa su Biciklistički klub Zenica, UG Priroda i društvo i Udruženje profesora fizičke kulture.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box