3A6EE751 3A5A 4D0D BF88 C467D0141826
AUTOR: P.D.
DATUM: lis 7, 2021 @ 16:25
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić zakazao je za sutra 4. hitnu sjednicu, na kojoj će se razmatrati jedna tačka dnevnog reda i to “Razmatranje i rješenje problema snabdijevanja kisikom Javne ustanove “Dom zdravlja” Zenica”. 

Predlagač ove tačke je Radno predsjedništvo Gradskog vijeća Zenica, a na zahtjev JU “Dom zdravlja” Zenica.

Izvjestioci po ovoj jedinoj tački dnevnog reda sutrašnje sjednice su dr. Mersija Kasumović, direktorica zeničkog “Doma zdravlja”, Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, te Selver Keleštura, sekretar Gradske uprave Zenica. 

Podsjetimo, zbog nesređenosti svih segmenata života u našoj zemlji domovi zdravlja u BiH nalaze se u bezizlaznoj situaciji jer ne postoji firma koja je ovlaštena od Agencije za medicinske lijekove i sredstva BiH za distribuciju medicinskog kiseonika ustanovama primarne zdravstvene zaštite. Zbog ove činjenice, nijedan dom zdravlja nema, po zakonu, od koga nabaviti medicinski kisik koji je nužan u radu Službi hitne medicinske pomoći, COVID-ambulantama…

LIDER