Sutra hitna sjednica GV Zenica o rješenju problema snabdijevanja medicinskim kisikom

3A6EE751 3A5A 4D0D BF88 C467D0141826
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić zakazao je za sutra 4. hitnu sjednicu, na kojoj će se razmatrati jedna tačka dnevnog reda i to “Razmatranje i rješenje problema snabdijevanja kisikom Javne ustanove “Dom zdravlja” Zenica”. 

Predlagač ove tačke je Radno predsjedništvo Gradskog vijeća Zenica, a na zahtjev JU “Dom zdravlja” Zenica.

Izvjestioci po ovoj jedinoj tački dnevnog reda sutrašnje sjednice su dr. Mersija Kasumović, direktorica zeničkog “Doma zdravlja”, Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, te Selver Keleštura, sekretar Gradske uprave Zenica. 

ČITAJ JOŠ:  Grad Zenica pokrovitelj tradicionalne manifestacije „Ramazanski vozić“ 

Podsjetimo, zbog nesređenosti svih segmenata života u našoj zemlji domovi zdravlja u BiH nalaze se u bezizlaznoj situaciji jer ne postoji firma koja je ovlaštena od Agencije za medicinske lijekove i sredstva BiH za distribuciju medicinskog kiseonika ustanovama primarne zdravstvene zaštite. Zbog ove činjenice, nijedan dom zdravlja nema, po zakonu, od koga nabaviti medicinski kisik koji je nužan u radu Službi hitne medicinske pomoći, COVID-ambulantama…

GODISNJICA
MARKETING