Sutra obustava saobraćaja na potezu Trg rudara – kino “Central”

Trgrudara

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da su za subotu 22.02.2014 godine planirani radovi na polaganja cijevi elektro i telekomunikacijskih instalacija preko punog profila saobraćajnice na potezu Trg rudara – kino „Central“.

Pomenuti radovi zahtjevaju potpunu obustavu saobraćaja na navedenoj lokaciji u periodu od 8,00 sati do 16 sati.

Saobraćaj će u pomenutom periodu biti organizovan na sljedeći način:

– Za teretni saobraćaj u potpunosti se zatvara dio Sarajevske ulice i Ulice Branilaca Bosne na potezu od skretanja za ulicu Safeta bega Bašagića do Trga rudara.
– Za vrijeme trajanja obustave teretni saobraćaj će biti preusmjeravan iz pravca mostova M1 i M2 u Fakultetsku ulicu ili skretanjem kroz ulicu Safeta bega Bašagića.
– U periodu obustave saobraćaj će biti dozvoljen samo za putnička motorna vozila iz pravca mostova M1 iM2 koja skreću prema ulici Safeta bega Bašagića i platou IK Banke i Školskoj ulici.
– Saobraćaj iz pravca „Expres“ restorana preusmjerava se u Ulice Stjepana Radića i Fakultetska.
– Iz pravca Školske ulice dozvoljeno je samo lijevo skretanje prema mostovima M1 i M2 odnosno prema ulici Safeta bega Bašagića.
– U periodu obustave strogo se zabranjuje svaka vrsta zaustavljanja i parkiranja na potezu pod obustavom i u Fakultetskoj ulici u punoj dužini.

Građanstvo i učesnici u saobraćaju mole se za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca.