Portal 072info

Sutra obustava saobraćaja zbog planirane ceremonije otvaranja GGM

Izvršna agencija za realizaciju  projekta GGM-a i Grad Zenica obavještava  javnost da je u okviru planiranog otvaranja gradske dionice Glavne gradske magistrale i Bulevara zakazana ceremonija svečanog otvaranja na lokalitetu novoizgrađene fontane ( kružna raskrsnica „Stacionar“) dana 06.04.2016. godine .

Zbog velikog broja zvanica i očekivanog prisustva građanstva i planiranog programa ceremonije u potpunosti se obustavlja saobraćaj u srijedu 06.04.2016. godine u vremenu od 08:00  do 13:00 sati i to:

•    Totalna obustava saobraćaja iz pravca Blatuše od podvožnjaka ispred Blatuške petlje do kružne raskrsnice „Stacionar“.Sav saobraćaj će biti preusmjeren sa petlje Blatuša kroz naselje Blatuša u oba pravca.

•    Iz pravca od direkcije ArcelorMittal-a potpuna obustava saobraćaja od raskrsnice za direkciju kompanije do kružne raskrsnice „Stacinar“,

•    Totalna obustava saobraćaja iz pravca grada vrši se iza kružne raskrsnice A.Goldbergera prema kružnoj raskrsnici „Stacionar“.Iz pravca grada na kružnoj raskrsnici Kapija I vrši se preusmjeravanje teretnih vozila pravcem GGM-a prema petlji Radakovo.

•    Totalna obustava saobraćaja iz pravca autobuske stanice vrši se od raskrsnice objekta „Pošte“ do kružne raskrsnice„Stacionar“.

Na lokaltetu totalne obustave strogo se zabranjuje neovlašteno zaustavljanje i svaki vid parkiranja izuzev za vozila organizatora manifestacije i vozila sa odobrenjem.

Stanovništvo i učesnici u saobraćaju mole se da u preriodu totalne obustave poštuju privremenu signalizaciju i upute organizatora kao i da maksimalno koriste alternativne putne pravce ulaze i izlaze u grad preko petlje Radakovo.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od srijede 06.04.2016.godine,u periodu od 8 do 13 sati.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box