Portal 072info

Sutra „Pink Moon“ na sceni Zeničkog pozorišta

5D5BB4F1 4674 4CB0 9685 185DA99A01D9
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prva januarska izvedba predstave „Pink Moon“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti izvedena u utorak, 12. januara u 19.30 sati na Hinter bini BNP-a. Predstala je nastala prema tekstu nagrađivanogbosanskohercegovačkog dramskog autora Darija Bevande, u režiji Saše Peševskog. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kako ističe sam autor teksta Dario Bevanda: „’Pink Moon’ je postapokaliptično-apokaliptična antiutopijska priča epskih proporcija, smještena unutar kafkijanskog sistema koji melje posljednje ostatke ljudskog roda. Žanrovski, to je postdramska rock-opera s elementima psihodeličnog westerna, piratske pustolovine, trash horrora, space opere i gomilom pop-kulturalnih referenci. Također, to je i hronika raspada prosječne patrijarhalne porodice kasnog socijalizma i društveno angažirana priča o generaciji u potrazi za alternativnim načinom života u postratnom tranzicijskom društvu.“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Osim rediteljskog angažmana, Saša Peševski je bio zadužen i za kostimografiju i idejno rješenje scenografije koju je realizirao zajedno sa scenografom Mensurom Begičevićem, a uloge u predstavi su povjerene glumcima Adisu Mehanoviću, Zlatanu Školjiću i Benjaminu Bajramoviću, kao i mladoj glumici Dini Mušanović. Predstava je od svoje premijerne izvedbe osvojila četiri festivalske nagrade u Jajcu, Brčkom i Zenici. 

​Već u četvrtak 14. januara u 19.30 sati, zenička publika će imati priliku da pogleda predstavu „34. PROBA“ u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se održavaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama Instituta za mjere i sigurnost hrane Zeničko-dobojskog kantona.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Dječija, omladinska i lutkarska scena u Zenici stvorila je velike bh. i regionalne glumce

Portal 072info

Petak u znaku izvedbe “Savršenog proizvoda” u BNP-u

Portal 072info

U BNP-u dvije izvedbe predstave „Sakati Billy sa Inišmana“

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME