AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U prostorijama Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice u Zenici sutra će biti biti organizovana prezentacija na kojoj će policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut, informisati predstavnike medija o dinamici i fazama sprovođenja konkursa za prijem novih policijskih službenika u Upravi policije, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Također MUP ZDK će sutra posjetiti i Erik Larson, savjetnik za borbu protiv korupcije u BiH. On će imati priliku, kako piše u saopćenju, da se lično uvjeri u transparentnost i objektivnost sprovođenja svih faza konkursa, kao i u mjere koje sprovodi Uprava policije na spriječavanju nepotizma i bilo kakvih drugih vidova koruptivnog ponašanja, a u kontekstu dosljedne primjene novog pravilnika o načinu i rasporedu testiranja kandidata za prijem u policijsku službu.

Prije početka prezentacije, Larson i Šut će se kratko obratiti predstavnicima medija i dati svoju ocjenu i viđenje svih faza i etapa konkursa koje su završene u proteklom periodu, a u kontekstu prezentirane softverske zaštite i nadzora cjelokupnog postupka testiranja, kao i rada članova Komisije.