Sutra razmatranje izvještaja komisije za provjeru diplome Sebije Izetbegović

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Krajem novembra prošle godine Senat Univerziteta u Sarajevu usvojio je zaključak kojim se traži od Medicinskog fakulteta da formira komisiju za pregled dokumentacije postdiplomskog studija Sebije Izetbegović.

Senat Univerziteta u Sarajevu je na vanrednoj sjednici održanoj 10. novembra 2022. godine raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izebegović i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Tada je od Medicinskog fakulteta u Sarajevu zatraženo da formira ad hoc komisiju koja bi još jednom istražila i pregledala dokumentaciju Sebije Izetbegović, zbog određenih nepravilnosti koje je navodno utvrdio Senat.

Kako je za Klix. ba potvrdio rektor UNSA Rifat Škrijelj, sjednica Senata na kojoj će biti razmatran izvještaj o diplomi generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Sebije Izetbegović bit će održana sutra u 13 sati, nakon čega će uslijediti press konferencija.

Izetbegović je nedavno istakla kako pojedinci iznose zlonamjerne neistine u vezi sa njenom akademskom karijerom.

Također je navela i da je Kantonalna prosvjetna inspekcija u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor te da nakon niza inspekcijskih pregleda inspekcija nikada nije izdala bilo kakve upravne mjere, a imala je ovlaštenje i obavezu to učiniti ako je bilo zakonskih pretpostavki za to.

Naglasila je i da je ad hoc komisija, koja je formirana na osnovu zaključka Senata Univerziteta u Sarajevu, nakon detaljne i iscrpne analize svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa upisom na magistarski studij i sticanjem diplome magistra nauka, konstatovala da su ispunjeni svi zakonski i drugi uslovi propisani aktima Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu za dodjelu diplome.

klix.ba