Sutra se održavaju forumi građana u mjesnim zajednicama Gorica, Donje Babino i Janjići 

05F1D61C AF33 475F 81A8 ECABB55623F5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ u mjesnim zajednicama Gorica, Donje Babino i Janjići će sutra /subota/, 12. februar 2022. godine biti održani forumi građana.

Forumi građana će biti održani u prostorijama društvenih domova i to: u MZ Gorica s početkom u 13,00 sati, MZ Donje Babino s početkom u 15,00 sati i MZ Janjići s početkom u 17,00 sati. 

Cilj foruma je uključivanje građana u definisanju prioriteta mjesnih zajednica. 

ČITAJ JOŠ:  ZENICA TUGUJE: Sutra posljednji ispraćaj mladiću Emrahu koji se ubio iz puške

Osim prethodno navedenih mjesnih zajednica, u drugoj fazi projekta učestvuju i mjesne zajednice Briznik i Stranjani. 

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa lokalnim zajednicama u BiH. 

Opći cilj projekta je unaprjeđenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

ČITAJ JOŠ:  KANTONALNA BOLNICA ZENICA: U protekla 24 sata rođeno šest beba
GODISNJICA
MARKETING