Sutra sjednica o Nacrtu zakona o JMBG

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

otpustenim-vojnicima-i-aprilska-penzija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na zakazanoj sjednici, koja je planirana sutra detaljno dovesti do rješenja Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB).

Nedavno je prošireni Kolegij Predstavničkog doma državnog parlamenta zaključio i donio odluku da se povuku iz procedure dva prijedloga izmjena i dopuna zakona o JMB koje su predložili klubovi poslanika, što je bilo i proslijeđeno u javnosti, a da se zaduži Vijeće ministara BiH da u što mogućem kraćem roku u parlamentarnu proceduru uputi usaglašen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Pomenuto vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, čiji je također predlagač Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Pored te tačke dnevnog reda, tu se također nalazi i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Organizacionom odboru za obilježavanje 18. godišnjice stradanja u Srebrenici „Sigurne zone UN“, koji na taj dan obilježava tu godišnjicu.

Uz to, ministarsko vijeće bi vjerovatno trebalo uzeti u razmatranje i Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine, tačno na dan 31. decembar 2012. Godine, kao i Informaciju o preuzimanju DKP imovine bivše SFRJ, dobijene po Sporazumu o pitanjima sukcesije, kao i Informaciju o Odluci Komiteta ministara Vijeća Evrope u vezi s provođenjem Presude Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine od 6. juna 2013. godine.