Portal 072info

Sutra toplo, krajem dana promjena vremena

Sunčano i toplo i sutra će se zadržati u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ali se krajem dana i uveče očekuje promjena vremena sa kišom i pljuskovima.

Ujutro će biti svježe, ponegdje i hladno, sa maglom oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana sunčano i malo toplije nego danas, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Uz rijeku Drinu i u visokoj Hercegovini popodne se očekuje grmljavina. U pojedinim mjestima na sjeverozapadu Krajine u noći na ponedjeljak ponegdje će biti kiše, dok su u Semberiji mogući pljuskovi.

Najniža temperatura vazduha od devet do 15, na jugu do 18 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 32 stepena Celzijusova.

Meteorolozi i za naredna tri dana najavljuju kišu i svježije vrijeme. Jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u ponedjeljak ujutro zahvatiće sjeverne i sjeverozapadne krajeve, a tokom dana proširiće se i na ostale predjele. Padavine će krajem dana u pojedinim mjestima biti obilnije.

Kiša će povremeno padati i u utorak, 2. septembra, a u pojedinim mjestima u centralnim i južnim krajevima tokom dana biće i sunčanih intrvala. Prema večeri jača kiša očekuje se na istoku. Slično vrijeme, sa povremeno jačom kišom u pojedinim krajevima, zadržaće se i u srijedu, 3. septembra.

Najniža temperatura sva tri dana biće od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusovi, osim na jugu gdje će biti malo toplije.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da danas preovladava pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme.

Mostar je bio najtopliji gdje je u 14.00 časova izmjereno 31 stepen.

U Trebinju i Bileći bilo je 29 stepeni, Zenici 28, Višegradu, Neumu, Rudom i Livnu 27, Prijedoru i Nevesinju 26, dok je 25 stepeni izmjereno u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Mrkonjić Gradu, Driniću, Ribniku, Zvorniku, Foči, Gacku, Sarajevu, Tuzli, Bugojnu, Sanskom Mostu.

Na Sokocu, u Srpcu, Novom Gradu, Bihaću u 14.00 časova bila su 24 stepeni, u Srebrenici i Kalinoviku 23, na Čemernu i Ivan-sedlu 22, Mrakovici 21, Han Pijesku 20, a na Bjelašnici 14 stepeni Celzijusovih.

Podijelite članak