Portal 072info

Sutra u Bolnici pregledi glave i vrata bez uputnice i prethodnog naručivanja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dan otvorenih vrata Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu hirurgiju u našoj ustanovi se održava po četvrti put, kao dio obilježavanja Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata.Tim povodom u četvrtak, 21.04.2016 godine u periodu od 13 do 19 sati specijalisti maksilofacijalne hirurgije i otorinolaringologije u prijemnoj ambulanti Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu hirurgiju JU Kantonalna bolnica Zenica će vršiti specijalističko-konsultativne preglede pacijenata/naših sugrađana, bez uputnice ili prethodnog naručivanja.

Laringektomirani su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. Totalna laringektomija kao izuzetno mutilirajuća operacija dovodi do drastičnih promjena u načinu i kvaliteti  praktično u svim segmentima života. Traumatizam i psihološke implikacije totalne laringektomije su ogromne kako za bolesnika tako i za njegovu okolinu i zahtjevaju multidisciplinarni pristup.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vrhunac  rehabilitacije i resocijalizacije laringektomiranih osoba upravo je pojava organiziranog alaringealnog pjevanja te Vas ovim putem obavještavamo i da će se u četvrtak, 21.04.2016.godine u holu ispred Porođajnog odjeljenja Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju naše ustanove sa početkom u 12.00 sati u okviru obilježavanja Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata predstaviti naši gosti Hor laringektomiranih osoba Optimisti iz Zagreba pod stručnim vodstvom Tamare Živković – Ivanović prof. logoped.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)