Sutra žrijeb za Euro, delegaciju Fudbalskog saveza BiH predvodi predsjednik Zeljković

U Hamburgu će se sutra sa početkom u 18:00 sati održati žrijeb za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novu priliku da se kroz utakmice baraža plasira na ovo takmičenje. U polufinalu će za protivnika imati selekciju Ukrajine.

Ko igra u baražu

Kroz takmičenje „UEFA Lige nacija“ je dvanaest reprezentacija obezbijedilo svoj nastup u baražu, a u martu će se sastati:

Put A, polufinale

Poljska – Estonija

Vels – Finska

Put B, polufinale

Izrael – Island

Bosna i Hercegovina-Ukrajina

Put C, polufinale

Gruzija – Luksemburg

Grčka – Kazahstan

Gradovi u kojima će se igrati Euro

Samo tri selekcije će kroz baraž ostvariti plasman na EURO 2024., i to pobjednici iz A, B i C puta, koji su smješteni u četvrtu jakosnu grupu sa selekcijama Italije, Srbije i Švicarske.

U prvom šeširu su domaćin Njemačka, te Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, a treću Nizozemska, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

– Žrijeb za EURO 2024. će biti održan u koncertnoj dvorani “Elbphilharmonie”. N/FS BiH će na ovom žrijebu predstavljati predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić – saopćeno je iz N/FSBiH.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova, i to: Berlinu, Kelnu, Dortmundu, Dizeldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Štutgartu. Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE