Portal 072info

Policija danas detaljnije “češlja” područje Fojnice i Konjica u potrazi za Edinom Gačićem

Potraga za Edinom Gačićem od danas je usmjerena ka Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom kantonu, a u izjavi za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SBK Hasan Hodžić je kazao da su policijski službenici danima na raspolaganju u Kantonu Sarajevo, ali da su pojačali kontrolu između dva kantona. Brojne policijske snage nalaze se na terenu, češljaju svaki pedalj terena, kako po šumama, tako i uz pruge i ceste s ciljem pronalaska bilo kakvog traga koji ih može povezati s odbjeglim Edinom Gačićem koji se sumnjiči za ubistvo policajca Federalne uprave policije Mahira Begića i mještanina Podorašca Sauda Sultanića.

Građani su nekoliko puta dojavljivali da su vidjeli Gačića na lokacijama od Konjica do Tešnja, no nijedna od tih informacija nije bila tačna. Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SBK, za Klix.ba je kazao da je prisustvo policijskih patrola pojačano na granici SBK i Kantona Sarajevo.

“Od prvog dana potrage smo pojačali sigurnost u kantonu i sve što radimo, radimo u koordinaciji s Federlanom upravom policije. Na cestama u SBK je više policajaca nego inače, a posebno je to na dijelu koji graniči s Kantonom Sarajevo”, kazao je Hodžić.

Dodao je da su građani prijavljivali određene informacije, ali da ih one nisu dovele do konkretnih saznanja koja bi pomogla u pronalasku Gačića.

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do hapšenja Edina (Muharema) Gačića.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 25
    Shares