SVAĐA NEKADAŠNJIH PRIJATELJA: Mirko poručio Ljubi da je gmaz, uskoro na sudu

Mirko Kodić mnogo je razočaran u Ljubu Aličića jer je izjavio da ne zna ni foršpil da odsvira, zbog čega će ovih dana podnijeti tužbu protiv folk pjevača.

Čuveni harmonikaš vidno je potresen i uznemiren zbog kleveta na njegov račun. Rekao je da cijelu noć nije mogao da spava zbog riječi koje je Aličić izrekao javno na televiziji.

– Ljubu ću tužiti po svim osnovama, i za klevetu i uvrede, duševni bol. Dobitnik sam nacionalne nagrade i nagrade za životno djelo, a on blati moje ime i karijeru. Šta sam ja doživio, da me jedan gmaz tako blati u emisiji, to je strašno. Povrijedio me kao umjetnika da nema dalje, a s druge strane i nije kad čujem ko je to rekao. Vježbao sam po deset sati dnevno, dao sam srce i dušu svom narodu. Zvaću danas mog advokata da se pozabavi tim pitanjem – rekao je Kodić.

– Sarađujemo već 40 godina, komponovao sam mu i pjesmu “Na starom mostu”. Ne znam je l’ on bio pijan u emisiji, ne znam šta mu se desilo. U pet sam ustao jutros, nije mi bilo dobro, šetam od nervoze po kući ko ludak. Zovu me svi. I Nada jadna, i njoj je bilo neprijatno. Da je rekao tokom emisije “ja se izvinjavam gospodinu Kodiću što sam slagao”, ja bih mu oprostio. Ali ne, on je nastavio po svom – završava iznervirani Mirko.

Gostujući u “Amidži šouu”, Ljuba i Nada Topčagić su pričali o dogodovštinama, pa su se tako dotakli i poznatog harmonikaša.

– Mirko Kodić i ja smo nagrabusili na jednoj svadbi. Gazda kaže na sto, ja na sto. Kaže gazda: “Pjevaj Zaklanjaš mi sunce.” Mislim da je Kodić tad i naučio da svira tu pjesmu – rekla je pjevačica, kada se uključio i Aličić.

– Mirko Kodić nikad nije znao nijedan foršpil da odsvira, a kamoli da odsvira “Zaklanjaš mi sunce” – izjavio je on.

Kurir

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE