Portal 072info

SVAĐA ZBOG VOJNE IMOVINE: Pandurevićka Magazinovića nazvala lažovom! (VIDEO)

Kako se približavaju izbori tako stranke ne biraju sredstva da se dodvore biračima, pa čak i na pitanju vojne imovine koje je odavno trebala da bude riješena.

Dodatnu zabunu unio je SBB koji je predložio novi način knjiženja. SDP je nad tim prijedlogom pokušao da poentira dovodeći u pitanje iskrenost političara koji se protive ulasku BiH u NATO.

„Kada razgovaramao, bez prisustva kamera, sto od sto njih podržava ulazak BiH u NATO iz svih stranaka, iz svih dijelova BiH, i svih gradova“, kaže Saša Magazinović, poslanik SDP u PS BiH

Aleksandra Pandurević, poslanik SDS u PS BiH odmah mu je odgovorila.

“Žao mi je što moram koristiti ovaj rječnik, ali gospodin Magazinović je notorni lažov. Stav SDS je jasan, o tome će odlučiti građani RS na referendum“, istakla je Pandurevićeva.

Šta je krajnji cilj različitih prijedloga za rješavanje pitanja vojne imovine, to čini se da ne znaju ni sami predlagači. Nakon što su svojim neradom učinili sve  da blokiraju sredstva od EU sad su se naprosno probudili. Predlažu rješenja za koje unaprijed znaju da nema ni političke volje, a ni podrške.

„Da otvorimo taj put prema NATO-u i sigurno da poboljšamo situaciju u unutar BiH, i da omogućimo veća ulaganja u BiH“, smatra Mirsad Đugum, poslanik SBB u PS BiH.

U SNSD-u i sada se oštro protive najnovijem rješenju. Smatraju da su druga pitanja važnija na Evropskom putu.

“BiH bi trebala da odblokira pitanje svoje evropske perspektive, prije svega mislim na pitanje Sejdić i Finci, mehanizam koordinacije, i smatram da bi bilo logično da Savjet ministara predloži dva zakona, Zakon o raspolaganju perspektivnom vojnom imovinom I Zakon o državnoj imovini“, kaže  Lazar Prodanović, poslanik SNSD u PS BiH.

Dogovor oko načina knjiženja imovine postignut je u Banjaluci prije dvije godine. Nakon toga ništa nije urađeno, a dogovor lidera je pao u zaborav.

Nakon toga skoro sve stranke su pojedinačno predlagale rješenja, a kao i ovoga puta, čini se sve radi jeftinog prikupljanja predizbornih poena.

(istinito.com)

Podijelite članak