dom faletici
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 6, 2021 @ 7:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Poplave su širom Bosne i Hercegovine napravile velike štete. Brojne porodice ostale su bez krova nad glavom.

NER FIT

Jedno od ugroženijih područja je Sarajevo, posebno opštine Novi Grad i Ilidža. Da ipak svi ti ljudi ili barem većina njih neće ostati nezbrinuta u ovoj izuzetno teškoj situaciji, pobrinuli su se, kao i uvijek, dobri ljudi.

Sarajevo je mjesto koje je uvijek bilo poznato po međusobnom pomaganju ljudi, a ovog puta se istakao hotel Dom Faletići

Preko Facebook stranice ovog hotela pozvani su svi građani koji su uslijed poplava ostali bez domova da besplatno spavaju dok se ne riješi njihova situacija.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Povodom vanredne situacije u Kantonu Sarajevo, prouzrokovane obilnim padavinama i ostalim nepogodama, Hotel Dom Faletići poziva građane Sarajeva, Ilidže i drugih dijelova Kantona, pogođene poplavama i koji su trenutno ugroženi da se jave ukoliko im je potreban smještaj. Naš hotel BESPLATNO će vas smjestiti sve dok se stanje ne stabilizira i popravi. Zainteresirani se mogu javiti na viber/whatsupp 061169695 ili broj telefona 033879096. Sve kapacitete hotela stavljamo u funkciju besplatnog zbrinjavanja naših sugrađana”, navedeno je na Facebook stranici Doma Faletići.

Ovaj izuzetno lijep gest je definitivno vrijedan pohvale i ne sumnjamo kako će uskoro i broj ne druge ustanove koje imaju kapacitete izaćći u pomoć ugroženim porodicama.

LIDER