Svakom znaku u liječenju pomaže određena vrsta alternativne medicine

U zavisnosti od osobina vladaoca, određeni znakovi su magnetski privučeni nekim tehnikama alternativne medicine. Pronađite svoj znak i otkrijte koja metoda bi vama najviše odgovarala kada je riječ o liječenju.

Ovan – Fizioterapija i kineziterapija

Vašim znakom upravlja Mars, pa ako se ne krećete dovoljno već uglavnom sjedite, može doći do zastoja energije u organima i raznih poremećaja, kao što su alergije, glavobolje i upale očiju. Da biste ih na vrijeme spriječili treba što više da se krećete – bavite se nekim sportom ili gimnastikom. Mogu vam pomoći fizioterapija, šijacu i reiki masaže, kineziterapija i rekonekcija. Odgovarale bi vam i dijete na bazi oligoelemenata, gvožđa i bakra.

Bik – Hromoterapija i muzikoterapija

Vaša mirna i strpljiva narav preslikava se i na vaše tijelo, koje ima sporiji bioritam. Zato vam odgovaraju relaksirajuće terapije – hromoterapija i muzikoterapija, alternativne metode koje koriste snagu boje i zvuka kojima vlada vaša planeta, Venera. Sposobnost lučenja mnogih žlijezda u organizmu, u stvari, zavisi od intenziteta svjetlosti. Smjena dana i noći na različite načine stimuliše funkcije epifize, žlijezde koja proizvodi melatonin koji nam pomaže da zaspimo.

Blizanci – Makrobiotika

Pošto je Merkur vladalac vašeg znaka, vi više koristite razum nego emocije. Iako ste otvoreni, skloni ste nestrpljivosti i nervozi. Ishrana bazirana na namirnicama prirodnog porijekla koje nisu pretrpjele veće procese prerade, može spriječiti ili ublažiti bolesti disajnih organa, koji su vaša slaba tačka. Makrobiotička ishrana podrazumjeva konzumiranje različitih vrsta integralnih žitarica, naročito pirinča, mahunarki, povrća, orašastih plodova i voća. Insistira se na izbjegavanju mesa i favorizovanju ribe.

Rak – Homeopatija

Homeopatski lijekovi nastaju otapanjem u vodi, elementu kojim upravlja vaš vladalac, Mjesec. Ista stvar koja izaziva neku bolest, u minimalnim količinama stvara neku vrstu vakcine koja povećava otpornost organizma. Homeopate liječe poremećenu energiju manifestovanu kroz bolesti, a izlečenje više zavisi od vas nego od vrste bolesti.

Lav – Termoterapija

Pripadnicima horoskopskog znaka Lava ne prijaju dugotrajne terapije, a najviše bi voljeli kada bi tijelo moglo da ozdravi samo od sebe. Zato liječenje toplotom može biti vrlo efikasno, jer vašim znakom vlada Sunce. Termoterapijska sredstva – voda, parafin, ljekovito blato ili blato pomiješano sa parafinom omogućavaju kvalitetno širenje krvnih sudova, bolovi se smanjuju, mišići opuštaju, a metabolizam ubrzava.

Djevica – Fitoterapija

Fitoterapija, odnosno upotreba povrća i biljnih ekstrakta, u skladu je sa vašom ljubavlju prema prirodi, ali i otporom prema hirurškim intervencijama. Sa ljekovitim biljem unose se i vrlo vrijedne supstance (eterična ulja, vitamini, prirodni antioksidanti, flavonoidi, minerali, enzimi) u vaš organizam, što ga jača i čini otpornijim, poboljšava metaboličke procese i eliminiše štetne materije iz njega, prenose Večernje novosti.

Vaga – Aromaterapija

Zbog vladaoca vašeg znaka, Venere, odgovara vam aromaterapija, koja pomaže da spriječavanju nastanka bolesti ili ubrzavanju oporavka. Aromatična biljna ulja i esencije djeluju antibakterijski, antimikrobno i antivirusno, a ulja takođe pojačavaju efekat masaže i liječenja dodirom. To su metode koje vam odgovaraju. Moć eteričnih ulja vremenom se ne smanjuje, pod uslovom da se pravilno čuvaju. Kako vašim znakom vlada i Saturn, odgovaraju vam i metaloterapija i kristaloterapija.

Škorpija – Akupunktura

Vašim znakom vlada Pluton, planeta regeneracije, pa se prilično brzo oporavljate nakon bolesti. Ne plašite se da se suočite sa bilo kakvim tretmanom, pa i hirurškim nožem, pod uslovom da može da pomogne. Škorpijina žaoka, prisutna i u simbolu vašeg znaka, pokazuje da vas privlači sve što je oštro, pa vam odgovara akupunktura, alternativna metoda u kojoj se koriste igle. Fiksirane na meridijanima, kanalima koji prekrivaju cijelo tijelo, iglice pomažu da se uspostavi pravilan protok energije.

Strijelac – Astrološka medicina

Kentaur, simbol znanja, vlada vašim znakom, pa može pomoći astrološka medicina. Iz natalnog horoskopa pacijenta doktor astrolog može zaključiti koji organi su najpodložniji oboljenjima, a preko tranzita planeta može odrediti najpovoljniji period za početak liječenja. Odgovaraju vam homeopatski lijekovi izabrani na osnovu toga koja je planeta u vašem horoskopu “napadnuta”, što najčešće ukazuje na slabost određenog organa ili tjelesne funkcije.

Jarac – Kiroterapija, metaloterapija, kristaloterapija

Vaš vladalac Saturn upravlja kostima, pa vam odgovara kiroterapija. Osim na zglobove i kosti, ova terapija povoljno djeluje i na mišiće, disajne, reproduktivne i organe za varenje, nervni i endokrini sistem. Odgovaraju vam i kristaloterapija i metaloterapija. Kristali koncentrišu i propuštaju određenu talasnu dužinu svjetlosti koja prodire u odgovarajući organ, što povoljno utiče na imunitet, nervozu i depresiju.

Vodolija – Orijentalna medicina

Zahvaljujući vašem vladaocu Uranu, otvorenog ste duha, pa vas privlače razni oblici alternativnog liječenja, joga i meditacija. Odgovara vam orijentalna medicina, masaže i stimulisanje energetskih tokova, uz lijekove na biljnoj bazi. Đumbir ima analgetsko djelovanje, pa se vijekovima koristi protiv bolesti zglobova i reumatizma, zubobolje i glavobolje, vaših slabih tački. Korijen svježeg đumbira preporučuje se za zagrevanje organizma, preznojavanje i izbacivanje štetnih supstanci, a osušen korijen protiv kašlja, reume i stomačnih tegoba.

Ribe – Pranoterapija

Emotivni ste i brižni, pa sa zebnjom proživljavate svaku bolest. Kako vama vlada Neptun, simbol ekstraosjetljivih sposobnosti, ne volite agresivne, već mirnije oblike liječenja, kao što je pranoterapija. Polaganjem ruku iscjelitelja iznad vašeg tijela, bez dodira, njegova energija počinje da se kreće prema vašem organizmu. Dobra komunikacija između vas omogućava da prava, vitalna energija, ravnomerno kruži.