Sve afere koje se vežu za Muvedetu Čedić, prijateljicu Sebije Izetbegović

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U operativnoj akciji “Magnet” od jutros SIPA vrši pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija u Sarajevu. Pod istragom je prijateljica Sebije Izetbegović, Muvedeta Čedić. No, krenimo redom. 

Predmet jutrošnje operativne akcije su javne nabavke na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Naime, među osumnjičenim osim bivšeg direktora KCUS-a Farisa Gavrankapetanovića je i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić-Butmir. 

Zanimljivo je da je Muvedeta upravo jedna od šefica na Kliničkom centru u Sarajevu, ali i kućna prijateljica Sebije Izetbegović (SDA). 

ČITAJ JOŠ:  „Krimolovci“ u avgustu zaprimili 408 poziva od kojih su 23 sa korisnim informacijama

Podsjetimo se da upravo za porodicu Čedić godinama unazad se veže veliki broj koruptivnih afera. Ova porodica je vlasnik poznatog sarajevskog logala ‘Vatra’, a Muvedetin suprug Šaćir Čedić hapšen je u akciji ‘Kasa’ zbog utaje i prevare.

Pored toga, njen suprug je bio dio afere koja se veže za direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice. Naime, Čedić je Mehmedagiću prodao kuću, koju je direktor OSA-e navodno platio u kešu.

Tužilaštvo KS Muvedetu istražuje zbog više krivičnih djela tačnije za višemilionski kriminal na KCUS-u. 

ČITAJ JOŠ:  Dragi Hrvati, nikada nećete dobiti treći entitet na račun Hrvata iz Srednje Bosne

Bitno je svakako istaknuti da je prijateljica Sebije Izetbegović tokom mandata Farisa Gavrankapetanovića obnašala funkciju direktorice Stručne nemedicinske službe KCUS-a. Međutim, kada je trenutna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović bila na čelu Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, odlučila je da Čedić postavi kao pomoćnicu za ekonomsko-finansijske poslove. 

Nakon što je imenovana za direktoricu UKCS-a Izetbegović je svoju prijateljicu ponovo vratila u KCUS.

GODISNJICA
MARKETING