Portal 072info

SVE DO SADA OVO JE BILO NEPOZNATO JAVNOSTI!? Nakon 5 mjeseci objavljene…

Slučaj suicida tinejdžera Mahira Rakovca već mjesecima je važna tema u bosanskohercegovačkoj, ali i regionalnoj javnosti.

14-godišnjak je 14.12. prošle godine skočio u smrt sa zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja.

Njegova majka Alisa Mahmutović i poočim Dubravko Lovrenović, oboje relativno poznati javni radnici, iznijeli su nakon tog tragičnog događaja vrlo ozbiljne optužbe da je motiv za Mahirov suicid bila trauma zbog navodnog zlostavljanja koje je pretrpio dok je pohađao Internacionalnu školu na sarajevskoj Ilidži, pišeDoznajemo“…

Razvila se izuzetno žustra polemika o pitanju da li je ili nije bilo vršnjačkog nasilja nad Mahirom i da li je ono bilo okidač koji je doveo do skoka tinejdžera u smrt.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo nakon, kako tvrde, opsežne istrage, nije se odlučilo na podizanje bilo kakve optužnice, pa su iz spomenute škole najavili podnošenje tužbe protiv onih koji su javnosti njih prozivali.

A danas, praktično tek 5 mjeseci nakon Mahirove smrti, na grupi građanske inicijative “Pravda za Mahira” objavljen dio fotografija Mahirovih udžbenika i sveski u kojima se nalaze zaista monstruozne poruke na njegov račun.

O čemu je riječ možete pogledati na fotografijama, a zanimljiva je opaska koja je objavljena na grupi Pravda za Mahira:

“Tuž(n)ilaštvo je reklo da je grafolog utvrdio da je Mahir ovo sam sebi uradio. Očigledno je bio lud”, izjavila Alisa Mahmutovic (dio fotografija Mahirovih udzbenika i sveski)

MahirBiljeznice-11

MahirBiljeznice-10

MahirBiljeznice-9

MahirBiljeznice-8

MahirBiljeznice-7

MahirBiljeznice-6

MahirBiljeznice-5

MahirBiljeznice-4

MahirBiljeznice-3

MahirBiljeznice-2

Izvor: Doznajemo.com

Podijelite članak