Portal 072info

SVE IZVEDBE OTKAZANE: Maca više ne igra u predstavi ‘Ja, mahalac’

DraganMarinkovicMaca

S beogradskom izvedbom 7. februara u Domu sindikata najvećeg pozorišnog hita u 2013., predstave “Ja, mahalac”, prekida se saradnja s glumcem Draganom Marinkovićem Macom. Sve predstave su otkazane.

Produkcija FILTER koja stoji iza ovoga projekta i autorica teksta i kompletnog brenda “mahalanja” Indira Kučuk-Sorguč odlučila se za ovaj korak isključivo iz razloga nepoklapanja interesa produkcije s ličnim interesima glumca. Nakon ovoga pozorišna predstava “Ja, mahalac” s Draganom Marinkovićem Macom u ulozi Mahalca neće postojati. O našim daljim intencijama s ovim projektom, Udruženje FILTER obavijestit će blagovremeno javnost.

Ovim putem iz Filtera se zahvaljuju publici koja od početka “mahalanja”, od prve knjige “Ja, mahaluša” i istoimene predstave do predstave “Ja, mahalac” i “Noći mahalanja” stoji svojim pozitivnim duhom, energijom, ljubavlju i svakom onom kupljenom ulaznicom, iza ove produkcije.

– I u narednim projektima trudit ćemo se da opravdamo njihovo povjerenje. A riječ je o 120 hiljada posjetitelja, što je statistički podatak vrijedan anala. Ova odluka je donesena isključivo iz potrebe da se zaštiti projekat od mešetarenja bilo koje vrste i time ne naruši naš produkcijski i autorski integritet, saopćeno je iz produkcije Filter.

Fena

Podijelite članak