Portal 072info

Sve je moguće u 2020. godini: Ove fotografije iz SAD-a nastale su u samo 48 sati razmaka

Screenshot 2 1314
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U dijelovima SAD-a došlo je do nagle promjene vremena, a Amerikanci sad dijele nevjerovatne fotografije nastale u samo 48 sati razmaka.

U dijelovima Stjenovitih planina je temperatura s 32 stepena Celzijeva pala na minus jedan stepen za manje od 24 sata. Stanovnici Colorada na društvenim mrežama dijele fotografije “prije i poslije” – na prvima su snimke apokaliptično crvenog i narančastog neba te čestica pepela od šumskih požara koji su divljali zbog vrućine, a na drugima (nastalima samo 48 sati kasnije) snijeg.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pogledajte fotografije koje dokazuju da je u 2020. zaista sve moguće:

Inače, udaljenom od okeana i njegovog uticaja koji ublažava promjene vremena, Coloradu nisu strani ekstremni vremenski pomaci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Međutim, pad temperature u gradu Denveru s 34 stepena u ponedjeljak na nulu u utorak mnogo je raniji nego obično”, rekao je ranije državni klimatolog Russ Schumacher.

Državna meteorološka služba zabilježila je još samo šest dana od 1872. godine kada je temperatura pala za 30 stepeni ili više u Denveru, ali svi su bili tokom. Posljednji takav pad bio je u subotu, kada je temperatura u tom gradu dostigla rekordnih 38 stepeni, pa je to jedan od najtoplijih dana u septembru ikada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Schumacher, izvanredni profesor na Državnom sveučilištu u Coloradu, vjeruje da su klimatske promjene doprinijele tolikoj vrućini širom zapadnog dijela SAD-a.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)