Portal 072info

SVE JE U IMENU DJETETA: Ono otkriva kakav ste roditelj, šta i kako volite da kupujete

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Imena djece se mogu porediti sa nazivima brendova, pa se tako roditelji odlučuju za neobična imena jer ih više privlače originalniji brendovi.

Kaži mi kako ti se zove dijete, reći ću ti šta i kako kupuješ – istraživanje je koje je sprovela investiciona banka Goldman Saks kako bi saznala šta imena američke djece otkrivaju o potrošačkim navikama njihovih roditelja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Anketa je pokazala da roditelji svojoj djeci sve rjeđe daju tradicionalna imena, što je pokazatelj antikonformističke tendencije i sklonosti ka “jedinstvenim” brendovima. Godine 1940, na primjer, pet najčešćih imena za dečake predstavljala su 20 odsto svih imena beba u SAD. Prošle godine, pak, taj broj je pao na svega četiri odsto.

Za Goldman Saks imena djece se mogu porediti sa nazivima brendova, pa se tako roditelji odlučuju za neobična imena jer ih više privlače originalniji brendovi. Pripadnici nove generacije roditelja žele da se razlikuju od ostalih, da skrenu pažnju na sebe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Studija otkriva da su roditelji koji svojoj djeci daju klasičnija imena, kao što su Džek ili Džejkob, manje otvoreni za novine. Oni obično kupuju proizvode velikih, proverenih robnih marki, a rijetko ili nikad malih, manje poznatih brendova.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME