Portal 072info

Sve o mamurluku što ste htjeli znati, a previše vas je boljela glava da biste pitali

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!
Mamurluk je česta pojava, gotovo isključivo zbog ljudskog neznanja jer se vrlo lako može spriječiti. Zanima vas kako? Provjerite u nastavku!

Jedan od glavnih razloga zašto se nakon burne noći ujutro osjećate tako loše i boli vas glava jest to što alkohol djeluje kao diuretik pa ćete tako izlučiti više vode iz tijela nego što ste je unijeli i na koncu ćete dehidrirati. 

Zbog toga je važno konzumirati više vode dok pijete, ali i ujutro. I ne, ‘klin se klinom izbija’ ne funkcionira u ovom slučaju pa vam jutarnji alkohol neće pomoći. 

Druga činjenica koja bi vas mogla spasiti nepotrebne boli jest da djevojke naprosto nemaju istu toleranciju za alkohol kao muškarci pa ne bi trebale niti pokušavati pratiti njihov ritam. I opet, jedan od glavnih krivaca je voda jer muškarci genetski imaju više vode u tijelu od žena. 

Još jedna stvar u koju ljudi vjeruju jest da neće doživjeti mamurluk samo zato što rijetko piju. No, kao što smo već ustanovili, mamurluk ima veze samo s time koliko pijete te večeri, ne koliko često. Voda i ugljikohidrati bitno će vam smanjiti posljedice pijanstva. Barem one vidljive. 

Ako mislite da vas uzimanje tablete protiv bolova prije spavanja može poštedjeti mamurluka, potpuno ste u krivu. Kombinacija lijekova i alkohola nikada nije dobra, a šteta koju nanesete svojoj jetri može imati daleko gore posljedice od mamurluka. Kojeg možete potpuno zaobići, ako ste dobro pročitali savjete.

cafe.ba

Podijelite članak