Sve policijske agencije u BiH uključene u osiguranje otvaranja Ferhadije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske formiralo je štab čija je dužnost priprema plana osiguranja i preduzimanja neposrednih operativno-taktičkih mjera na osiguranju otvaranja Ferhat-pašine džamije, 7. maja u Banjoj Luci.

-Imajući u vidu specifičnost ovog događaja, odnosno očekivani dolazak velikog broja građana iz svih krajeva BiH i regiona, te da bi događaju trebalo da prisustvuju nosioci vlasti ne samo RS-a i BiH, već i šire, Štab MUP-a RS je u svoj rad uključio i predstavnike drugih policijskih agencija u BiH (Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granična policija BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH, OSA BiH, MUP FBiH, te kantonalni MUP-ovi), saopćeno je iz entitetske policije.

Na bazi elemenata sigurnosne procjene, Štab obezbjeđenja “Ferhadija 2016“ planira sve neophodne aktivnosti na fizičkom, operativnom, kontradiverzionom, saobraćajnom i svim drugim vidovima osiguranja.

Imajući u vidu da će otvaranje Ferhat-pašine džamije pratiti veliki broj medijskih kuća, mole i novinare da se što prije akredituju kod Organizacionog odbora za otvaranje Ferhat-pašine džamije, jer će posjedavanje akreditacije biti uslov za nesmetano kretanje.

Ferhat-pašina džamija bit će otvorena 7. maja ove godine.

Fokus.ba

Prethodni članakDžumhur poražen u drugom kolu turnira u Bukureštu
Sljedeći članakSedam namirnica poslije kojih smo još više gladni