Sve prednosti 140 karaktera: Da li vam je draži Twitter?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pojam društvenih mreža sve je rašireniji, no one koje su sigurno najpopularnije su Facebook i Twitter, zato što obje imaju veliku bazu korisnika, najstarije su i raširile su se globalno. 

No, da li je Twitter bolji? Da li je u njegovih 140 karaktera stala budućnost?

Facebook vam daje slobodu, dok na Twitteru morate svoju misao iskazati u 140 karaktera. Twitter vas tjera da pametno iskoristite prostor i da budete koncizni i domišljati. 

Možete ‘pratiti’ ljude i oni ‘prate’ vas ako to žele, nisu obavezni i vaši pratitelji nisu samo porodica i prijatelji. 

Možete napisati što vam je na umu, bez grupa, bez plaćanja, bez zahtjeva za prijateljstvo. 

Sve trending teme su obilježene #hashtagom, tako da možete pronaći sve što vas zanima. 

Na Twitteru je mnogo manje reklama, a oni koji žele znati šta se to dešava u svijetu slavnih mogu to napraviti bez problema, pogotovo jer upravo oni više koriste Twitter nego Facebook. 

Jedna od prvih stvari jesu liste. Ako želite da pratite, o čemu tweetuju vodeći ljudi u oblasti koja vas interesuje, dodajte ih u listu. 

Ako putujete često, ili ste redovno odsutni od svog računara, onda je klijent aplikacija na vašem mobilnom telefonu neophodno i dobro rješenje. U bilo koje vrijeme možete provjeriti novosti, @mentions (pominjanje), možete objaviti neku korisnu informaciju. Na taj način ostajete u interakciji sa ostalim korisnicima, iako niste za svojim kompjuterom.

Twitter je postao popularan način za vladine agencije, javne dužnosnike, tvrtke, poznate osobe te nastavnike za prikupljanje i širenje informacija. 

Koji je vaš izbor?

Radiosarajevo.ba

GODISNJICA
MARKETING