Portal 072info

Sve prethodno isplanirano: Dani Alves “po planu” pojeo bačenu bananu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

UntitledPrethodnih dana jedna banana ujedinila je svijet u borbi protiv rasizma, ali izgleda da je početak te akcije bio isplaniran od strane marketinške agencije. Neymar i Dani Alves su krajem marta vrijeđani na rasnoj osnovi tokom utakmice sa Espanyolom i onda su u dogovoru sa pomenutom firmom osmislili plan kako da izvuku najveću korist ako se nešto drugo ponovi u budućnosti, prenos mozzartsport.

Ideja je bila da mlađi i popularniji igrač pojede bananu ako ga neko gađa ovim voćem, ali tu “sreću” da bude meta prvi je imao Dani Alves, a Neymar je ubrzo i po planu na društvene mreže okačio fotografiju na kojoj jede ovu voćku uz oznaku “#svismomimajmuni” i pokrenuo lavinu solidarnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Guga Ketser, čovjek iz marketinške agencije koji je bio uključen u ovu akciju je objasnio kako se “plan” razvijao.

“Djela su glasnija od riječi. Gestu ne treba prijevod i sada vidimo da je postao globalno poznat. Ideja je bila da Neymar pojede bananu, ali na kraju je to bio Alves i bilo je isto. Najbolji način da se pobijedi predrasuda je da se udari rasistički potez kako se ne bi ponavljao”, rekao je Kecer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nevjerovatno je da su dva fudbalera pomoću jedne agencije imala mnogo veći uspjeh u borbi protiv rasizma od ogromnih organizacija FIFA-e i UEFA-e.

Španska policija uhapsila je danas navijača koji je na meču Villareal – Barcelona bacio bananu ispred fudbalera gostiju Danija Alvesa. U pitanju je David Campayo za koga mediji tvrde da je radio kao trener u mlađim kategorijama Villareala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klub je navijaču, kome prijeti kazna zatvora od tri godine, doživotno zabranio dolazak na El Madrigal, ali nije potvrdio, a ni demantovao da je Campayo radio u Villarealu.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija